Повик на Делегација на Европска Унија за граѓанските организации

15 Авг 2019

Стратешко партнерство за локален одржлив развој!

Дали сакате да стекнете нови вештини за развој на проекти? Доколку сакате да учествувате во градењето на силно партнерство со локалната администрација во вашата заедница, ве молиме аплицирајте на нашиот отворен повик. Бараме претставници на граѓански организации од сите општини во Република Северна Македонија кои можат да ја споделат својата приказна и да придонесат за развој и спроведување иновативни проекти.

Делегацијата на Европската Унија во Скопје, општинската администрација, деловниот сектор и граѓанските организации ќе работат заедно во партнерство, за идеите да станат реалност.

Придружи се на нашето партнерство за промени!

Заинтересираните треба да испратат професионална биографија и писмо за номинација од граѓанската организација од која што доаѓаат на info@rcgo.mk најдоцна до 26 август 2019, до 17:00 часот.

Стекнатото знаењето и практичната работа за планирање проекти ќе доведат до успешни проектни апликации на граѓанските организации од Скопскиот регион

Стекнатото знаењето и практичната работа за планирање проекти ќе доведат до успешни проектни апликации на граѓанските организации од Скопскиот регион

На работилница одржана на 11 и 12 април 2024 во Скопје, се јакнеа капацитетите на граѓанските организации од Скопскиот регион, на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. Работилницата се одржа во Граѓанскиот ресурсен центар во Скопје како...

Зголемени знаења и вештини на граѓанските активисти од општина Чашка за подготовка на успешни проектни апликации

Зголемени знаења и вештини на граѓанските активисти од општина Чашка за подготовка на успешни проектни апликации

На работилница одржана на 28-29 март 2024 во општина Чашка, Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) продолжи да ги јакне граѓанските организации на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. На работилницата одржана во Салата на Советот на општина...

Развиен граѓански сектор и активни екологисти во Вевчани

Развиен граѓански сектор и активни екологисти во Вевчани

Локалните организации, активистите и претставниците на Општина Вевчани се сретнаа со тимот на Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) на 22 март 2024 година во Мултикултурниот центар во Вевчани. Пристутните се информираа за можностите што ги нуди ГРЦ како и актуелностите за...

Share This