Покана за консултации со граѓанските организации

Апр 8, 2021

Делегацијата на Европската унија во Република Северна Македонија, со задоволство ве поканува на консултации за програмирање на ИПА III Инструмент за поддршка на граѓанско општество за периодот 2021-2023 година. Г-дин Никола БЕРТОЛИНИ, Раководител за соработка во Делегацијата на Европската унија ќе ги отвори консултациите.

Дискусиите ќе бидат фокусирани на приоритетните сектори и другите важни елементи што треба да бидат вклучени во програмирањето на Инструментот за поддршка на граѓанското општество 2021-2023, вклучително и какви било други специфични препораки за ефикасно спроведување на програмата.

Поради пандемијата COVID-19, консултациите ќе се одржат онлајн на 12 април (понеделник) од 09:30 – 11:00 часот.

Доколку сте заинтересирани да се вклучите во консултациите, ве молиме потврдете го вашето учество на info@rcgo.mk за да можеме да ви пратиме линк до настанот.

Share This