Онлајн информативна сесија за повик од Делегацијата на Европската Унија

4 Мар 2020

Делегацијата на Европската унија во соработка со Граѓанскиот ресурсен центар организира онлајн информативна сесија за повикот Support to Civil Society Networks and Platforms in the Republic of North Macedonia на 6 март 2020 од 11:00-12:30 часот.

Онлајн информативната сесија ќе се пренесува на следните две локации:

  • Ресурсен центар во Штип (Петта партиска конференција бб (Мултимедијален центар Канал 77), 3 кат, Штип)
  • Ресурсен центар во Гостивар (ул. Тоде Богданоски бр.90, Гостивар)

Сите заинтересирани да го потврдат своето учество на info@rcgo.mk наведувајќи на која локација ќе ја проследат онлајн информативната сесија.

Учесниците ќе имаат можност да постават прашања за појаснивање за време на информативната сесија.

Стекнатото знаењето и практичната работа за планирање проекти ќе доведат до успешни проектни апликации на граѓанските организации од Скопскиот регион

Стекнатото знаењето и практичната работа за планирање проекти ќе доведат до успешни проектни апликации на граѓанските организации од Скопскиот регион

На работилница одржана на 11 и 12 април 2024 во Скопје, се јакнеа капацитетите на граѓанските организации од Скопскиот регион, на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. Работилницата се одржа во Граѓанскиот ресурсен центар во Скопје како...

Зголемени знаења и вештини на граѓанските активисти од општина Чашка за подготовка на успешни проектни апликации

Зголемени знаења и вештини на граѓанските активисти од општина Чашка за подготовка на успешни проектни апликации

На работилница одржана на 28-29 март 2024 во општина Чашка, Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) продолжи да ги јакне граѓанските организации на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. На работилницата одржана во Салата на Советот на општина...

Развиен граѓански сектор и активни екологисти во Вевчани

Развиен граѓански сектор и активни екологисти во Вевчани

Локалните организации, активистите и претставниците на Општина Вевчани се сретнаа со тимот на Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) на 22 март 2024 година во Мултикултурниот центар во Вевчани. Пристутните се информираа за можностите што ги нуди ГРЦ како и актуелностите за...

Share This