Известување (Корона вирус)

Мар 13, 2020

Почитувани соработници,

Имајќи го предвид развојот на ситуацијата со вирусот Корона во Македонија, во регионот и глобално, како и препораките на Министерството за здравство, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), одлучи да ги одложи сите свои настани планирани до крајот на март оваа година. Од 11 март, МЦМС ја затвори главната канцеларија како и канцеларијата на Граѓанскиот ресурсен центар во Скопје и ги упати соработниците работните обврски да ги обавуваат од дома. Во консултација со партнерите на проектот АДИ, Гостивар и Медиа плус, Штип донесена е одлука за затворање на канцелариите на Граѓанскиот ресурсен центар во Гостивар и во Штип.

Доколку имате прашања може да не контактирате на е-маил адресата: info@rcgo.mk.

Мерките за работа од дома ќе важат најмалку до 31 март 2020 година. МЦМС ќе го следи развојот на ситуацијата и ќе одлучи за прекин или продолжување на оваа мерка и навремено, преку објава на веб страната и профилот на ФБ ќе ве извести за тоа.

Ви благодариме на разбирањето.

Share This