Зајакнете ја вашата организација со поддршка на ГРЦ

5 Сеп 2023

🌟 Дали сте посветени активисти, членови или вработени во граѓанска организација, која неуморно работи на позитивни промени во заедницата? Ги разбираме специфичните предизвици со кои се соочувате, а нашите советодавни услуги постојано ви се на располагање за да ја поддржат вашата мисија преку персонализирана поддршка, конкретни насоки и совети.

🛡️ Зошто да побарате поддршка од Граѓанскиот ресурсен центар? 🛡️

👨‍💼 Експертиза: Нашите посветени експерти со долгогодишно искуство во граѓанско општество се добро упатени во предизвици со кои се соочуваат локалните организации. Тие ќе ви обезбедат високо ниво на услуга. Побарајте не, заедно  да ја зајакнеме вашата организација што ќе ви помогнем да направите уште позначајна разлика во заедницата.

🌐Сеопфатна поддршка: Нашиот тим ви нуди поддршка за: управување со граѓанска организација и организациски развој; законска рамка за граѓански организации; финансирање и финансиски можности за граѓанските организации; административно и финансиско работење на граѓанските организации; вмрежување и градење партнерства; видливост на организациите, односи со јавноста и социјални медиуми; односи институции и граѓански организации; политики на ЕУ и други донатори поврзани со граѓанско општество; и други теми релевантни за работењето на граѓанските организации.

💼 Прилагодени решенија: Ги препознаваме уникатните барања на локалните организации и нудиме персонализирана поддршка прилагодена на вашите специфични цели и предизвици.

🚀 Подобрување на ефикасноста: Со помошта на ГРЦ поефикасно ќе се справите со секојдневните предизвици во работењето што ќе ви овзможи да се фокусирате на потребите на заедницата, да го засилите влијанието и досегот.

📞 Достапност: Можеме да ви понудиме редовна поддршка затоа што знаеме дека предизвиците можат да се појават во секое време. Без разлика дали работите од канцеларија или од далечина, нашите услуги се приспособливи на вашата работна средина. Достапни преку е-маил, телефон или директни средби.

Побарајте не на телефон 072-248-476, испратете ни е-маил на info@rcgo.mk, пополнете го онлајн барањето на https://rcgo.mk/soveti-i-konsultacii/ или посетете не во нашите канцеларии на:

Ресурсен центар – Скопје

Бул. Климент Охридски бр. 21
1000 Скопје

Е-пошта: info@rcgo.mk

Ресурсен центар – Гостивар

Бул. Браќа Гиноски 1/спрат 1
1230 Гостивар

е-Пошта: info.gv@rcgo.mk

Ресурсен центар – Штип

Петта партиска конференција бб
(Мултимедијален центар Канал 77),
3 кат, 2000 Штип

е-Пошта: info.st@rcgo.mk

📞 Побарајте поддршка од Граѓанскиот ресурсен центар и подобрете го функционирањето на вашата организација. Заедно, да изградиме посилна, подобра заедница.

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

На работилница одржана на 20-21 февруари 2024 во Гостивар, Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) продолжи да ги јакне граѓанските организации на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. На работилницата, граѓанските активисти, претставници од...

Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

Граѓанскиот ресурсен центар објавува отворен повик за избор на регионални експерти од граѓанското општество кои ќе служат како антени на ресурсните центри за поддршка и зајакнување на локалните организации. 📁 Опис на надлежности за антените на ресурсните центри 📥...

ГРЦ во 2023

ГРЦ во 2023

Драги колеги, соработници и пријатели, Дојдовме до крајот на првата година на проектот „ЕУ поддршка за Граѓански ресурсен центар – фаза 2” финансиран од Европската Унија и спроведуван од Националната фондација за развој на граѓанското општество Граѓански ресурсен...

Share This