Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

9 Фев 2024

Граѓанскиот ресурсен центар објавува отворен повик за избор на регионални експерти од граѓанското општество кои ќе служат како антени на ресурсните центри за поддршка и зајакнување на локалните организации.

Краен рок за аплицирање е 29 март 2024 година. Апликациите треба да се достават на info@rcgo.mk.

Информативни сесии

Пет информативни сесии ќе бидат организирани за презентирање на повикот со следниот распоред:

  • 13 март 2024 во Битола
  • 15 март 2024 во Струмица
  • 19 март 2024 во Велес
  • 21 март 2024 во Куманово
  • 22 март 2024 во Струга

Сите заинтересирани за учество на овие информативни сесии треба да го пријават своето учество најдоцна до 8ми март 2024 г.

Пријави учество на информативна сесија

Пријава за информативна сесија

Овој повик е дел од проектот „ЕУ поддршка за Граѓански ресурсен центар – фаза 2” финансиран од Европската Унија а спроведуван од Националната фондација за развој на граѓанско општество Граѓански ресурсен центар, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), Медиа плус, Штип и Асоцијација за демократски иницијативи – АДИ, Гостивар.

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

На работилница одржана на 20-21 февруари 2024 во Гостивар, Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) продолжи да ги јакне граѓанските организации на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. На работилницата, граѓанските активисти, претставници од...

ГРЦ во 2023

ГРЦ во 2023

Драги колеги, соработници и пријатели, Дојдовме до крајот на првата година на проектот „ЕУ поддршка за Граѓански ресурсен центар – фаза 2” финансиран од Европската Унија и спроведуван од Националната фондација за развој на граѓанското општество Граѓански ресурсен...

Граѓанските организации учеа како стратешки да планираат

Граѓанските организации учеа како стратешки да планираат

На 19-20 декември 2023 Граѓанскиот ресурсен центар ги јакнеше капацитетите на граѓанските организации за стратешко планирање. Работилницата на оваа тема се одржа во Ресурсниот центар во Гостивар, како последователна активност на олајн обуката за Стратешко планирање,...

Share This