Основците во посета на Ресурсните центри

27 Дек 2019

Ресурсните центри од Скопје, Штип и Гостивар одржаа интерактивни информативни средби со ученици од локалните основни училишта на 27 декември 2019 година. Како „влезница“ за средбата, учениците донесоа рачно изработени украси од рециклирани материјали со кои ги украсија новогодишните елки на Ресурсните центри.

Учениците ги надградија нивните познавања за граѓанскиот сектор и граѓанските организации, се мотивираа за да волонтираат и размислуваа за тоа како можат активно да придонесат за заштита на животната средина.

Освен учењето, преку работа во групи имаа можност да ги споделат нивните искуства и размислувања по прашањата за заштита на животната средина, а потоа истите ги презентираа пред нивните соученици.

Учениците добија подароци од Ресурсниот центар кои ќе им помогнат да ја продолжат нивната амбиција за заштита на средината и волонтерството.

Повеќе знаења и вештини за пишување проектни апликации за 16 граѓански активисти

Повеќе знаења и вештини за пишување проектни апликации за 16 граѓански активисти

Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) продолжува да ги јакне граѓанските организации. На 23-24 ноември 2023 во Штип се одржа втората од планираните четири, Работилница за планирање проекти и пишување на проектни апликации. Оваа работилница се одржа како последователна...

Покана за учество на дебата „Културата на волонтирање – реалност или предизвик?“

Покана за учество на дебата „Културата на волонтирање – реалност или предизвик?“

На 5 декември, светот и ние, го одбележуваме денот на волонтерите и волонтерството, феномени од исклучително општествено значење што треба да се поддржуваат и поттикнуваат.  Волонтерството се заснова на доброволно дејствување на поединците во корист на други лица...

Share This