Здружение на Лезбејки, Геј, Бисексуалци/ки и Трансексуалци/ки – ЛГБТ Јунајтед Тетово

17 Јун 2020

m

НАСЛОВ НА ПРОЕКТОТ

КОВИД-19 предизвик и за ЛГБТИ Заедницата

Спроведуван од: Здружение на Лезбејки, Геј, Бисексуалци/ки и Трансексуалци/ки – ЛГБТ Јунајтед Тетово

ЦЕЛ НА ПРОЕКТОТ

Безбедно и непречено функционирање на вработените и волонтерите на Здружението ЛГБТ Јунајтед Тетово во секојдневните активности насочени кон припадниците на ЛГБТИ Заедницата.

ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

Р.1. Вработените и волонтерите на Здружението ЛГБТ Јунајтед Тетово и ЛГБТИ Заедницата го надминаа периодот на кризата од Ковид-19 со минимални последици по нивното здравје.

Р.2. Успешно надмината социјално-економската криза кај најранливите припадници на ЛГБТИ Заедницата кои поради Пандемијата на КОВИД – 19 останаа без основни средства за егзистенција.

ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД

1.05.2020 – 31.07.2020

БУЏЕТ

119.626 МКД

Граѓанското општество во Западен Балкан и Турција е поважно од кога било за процесот на интеграција во ЕУ

Граѓанското општество во Западен Балкан и Турција е поважно од кога било за процесот на интеграција во ЕУ

Во име на Европската комисија, DG NEAR, проектот ЕУ ТАКСО 3 го организираше Форумот за граѓанско општество на ЕУ за Западен Балкан и Турција 2022 година од 8 до 9 јуни 2022 година, во Скопје, Северна Македонија. Форумот е првпат да се одржува од почетокот на...

Граѓанските организации и медиумите придонесуваат кон прогрес и реформи во општеството

Граѓанските организации и медиумите придонесуваат кон прогрес и реформи во општеството

Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, на 10 февруари 2022 година одржа консултативен состанок со граѓанските организации (ГО) за претстојниот Повик за проектни предлози во рамки на ИПА III Инструмент за поддршка на граѓанското општество и...

Онлајн консултации за Повик за предлози на граѓански и медиумски организации

Онлајн консултации за Повик за предлози на граѓански и медиумски организации

Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија започнува онлајн консултации за граѓанското општество и другите засегнати страни, заинтересирани да придонесат за дефинирање на приоритетните теми и други важни елементи на претстојниот Повик за предлози...

Share This