Покана за консултации со граѓанските организации

30 Мар 2023

Делегацијата на Европската унија во Република Северна Македонија, со задоволство ве поканува на консултации за програмирање на ИПА III Инструмент за поддршка на граѓанско општество за периодот 2024-2025 година.

Г-дин Штефен Худолин, Раководител за соработка во Делегацијата на Европската унија ќе ги отвори консултациите. Дискусиите ќе бидат фокусирани на приоритетните сектори и другите важни елементи што треба да бидат вклучени во програмирањето на Инструментот за поддршка на граѓанското општество 2024-2025, вклучително и какви било други специфични препораки за ефикасно спроведување на програмата.

Консултациите ќе се одржат онлајн на 4 април (вторник) од 12:00 – 13:30 часот.

Доколку сте заинтересирани да се вклучите во консултациите, ве молиме регистрирајте го вашето учество:

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

На работилница одржана на 20-21 февруари 2024 во Гостивар, Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) продолжи да ги јакне граѓанските организации на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. На работилницата, граѓанските активисти, претставници од...

Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

Граѓанскиот ресурсен центар објавува отворен повик за избор на регионални експерти од граѓанското општество кои ќе служат како антени на ресурсните центри за поддршка и зајакнување на локалните организации. 📁 Опис на надлежности за антените на ресурсните центри 📥...

ГРЦ во 2023

ГРЦ во 2023

Драги колеги, соработници и пријатели, Дојдовме до крајот на првата година на проектот „ЕУ поддршка за Граѓански ресурсен центар – фаза 2” финансиран од Европската Унија и спроведуван од Националната фондација за развој на граѓанското општество Граѓански ресурсен...

Share This