Call for proposals: EU Support to Civil Society and Media Organisations in the Republic of North Macedonia, IPA Civil Society Facility 2022-2023 Programme

20 Јул 2023

The Delegation of the European Union to the Republic of North Macedonia has launched a Call for Proposals: “EU Support to Civil Society and Media Organisations in the Republic of North Macedonia”, under the IPA Civil Society Facility 2022-2023 Programme. The total available budget for the Call is EUR 3,690.000.

The global objective of this call for proposals is to strengthen the participatory democracy and the EU accession and approximation process in North Macedonia by empowering civil society and media organisations to contribute actively in the sector reforms in view of the EU integration process.

The priorities of this call for proposals are:

  • Priority 1: Green Agenda: Environmental Protection, Climate Change and Circular Economy
  • Priority 2: Socio- Economic Development, Job Creation and Youth
  • Priority 3: Freedom of Speech and Digital Technologies
  • Priority 4: Empowering Gender Equality and Women Rights

Deadline for submission of concept notes: 28/08/2023 at 14:00 hrs (Brussels date and time)

Detailed information for the Call

Состојбата на младите во руралните општини е алармантна

Состојбата на младите во руралните општини е алармантна

Младите и можностите што граѓанските организации ги нудат за нив беа во фокусот на дискусијата за време на посетата на Мобилниот ресурсен центар во Теарце што се одржа на 19 септември 2023 година. „Имајќи предвид дека само 11% од општините во Македонија имаат...

Повик за учество на Работилница за планирање проекти и пишување на проектна апликација

Повик за учество на Работилница за планирање проекти и пишување на проектна апликација

Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) во рамки на проектот  “ЕУ поддршка за ГРЦ – фаза 2“, финансиран од Европската Унија, објавува отворен повик за учество на следнава работилница: Генерирање фондови- Работилница за планирање проекти и пишување на проектна...

Зајакнете ја вашата организација со поддршка на ГРЦ

Зајакнете ја вашата организација со поддршка на ГРЦ

🌟 Дали сте посветени активисти, членови или вработени во граѓанска организација, која неуморно работи на позитивни промени во заедницата? Ги разбираме специфичните предизвици со кои се соочувате, а нашите советодавни услуги постојано ви се на располагање за да ја...

Share This