Граѓанските организации и медиумите придонесуваат кон прогрес и реформи во општеството

Граѓанските организации и медиумите придонесуваат кон прогрес и реформи во општеството

Делегацијата на Европската Унија во Република Северна Македонија, на 10 февруари 2022 година одржа консултативен состанок со граѓанските организации (ГО) за претстојниот Повик за проектни предлози во рамки на ИПА III Инструмент за поддршка на граѓанското општество и...
Повик за изработка и пост-продукција на промотивно видео

Повик за изработка и пост-продукција на промотивно видео

Јавен повик бр. 11-49/2-2021 за изразување интерес за изработка и пост-продукција на промотивно видео Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ги поканува сите правни субјекти да изразат интерес за учество во тендерска постапка за изработка и...
Отворен повик за три обуки од ГРЦ

Отворен повик за три обуки од ГРЦ

Граѓански ресурсен центар објавува отворен повик за учество на обуки на следните теми: Примена на теоријата на промени во граѓанските организации: 23, 26 и 28 април 2021Вклучување на конституентите во работењето на граѓанските организации: 5, 7 и 10 мај 2021Управување...
Повик за работилница за волонтерство

Повик за работилница за волонтерство

Вашата организација нека биде носител на позитивни промени во општеството поттикнувајќи и поддржувајќи го волонтерството како алтруистичка активност. На оваа тема, Граѓанскиот ресурсен центар отвара јавен повик и ги повикува граѓанските организации да бидат дел од...
Отворен повик за обучувачи

Отворен повик за обучувачи

Македонски центар за меѓународна соработка во рамки на програмата Граѓански ресурсен центар, финансирана од Европската Унија, распишува отворен повик за избор на обучувачи за спроведување на програмата за градење капацитети на граѓанските организации. Една од главните...