Педесет и тројца активисти ги подобрија своите знаења и вештини за три теми

Педесет и тројца активисти ги подобрија своите знаења и вештини за три теми

„Јакнењето на капацитетите на здруженијата е од круцијално значење за развојот на граѓанското општество. Согласно тоа и обуките кои ги организира Граѓанскиот ресурсен центар се одлична шанса која треба организациите да ја искористат за стекнување и надоградување на...
Отворен повик за три обуки од ГРЦ

Отворен повик за три обуки од ГРЦ

Граѓански ресурсен центар објавува отворен повик за учество на обуки на следните теми: Примена на теоријата на промени во граѓанските организации: 23, 26 и 28 април 2021Вклучување на конституентите во работењето на граѓанските организации: 5, 7 и 10 мај 2021Управување...
Советот – мост меѓу граѓанските организации и Владата

Советот – мост меѓу граѓанските организации и Владата

Граѓанскиот ресурсен центар ги поканува сите заинтересирани да учествуваат на онлајн настанот „Советот – мост меѓу граѓанските организации и Владата” што ќе се одржи на 30 март 2021г. од 13:00 часот на платформата ЗООМ. Целта на настанот е да се информираат...
Граѓанските организации со зајакнати капацитети за спроведување на проекти

Граѓанските организации со зајакнати капацитети за спроведување на проекти

На 8, 10 и 12 февруари 2021 година Граѓанскиот ресурсен центар  успешно  спроведе напредна обука за управување со проекти. На обуката учествуваа 21 претставник од граѓански организации, а истата се оддржа онлајн на платформата ЗООМ.  Обуката придонесе во зајакнување...
Две нови обуки од ГРЦ

Две нови обуки од ГРЦ

Македонскиот центар за меѓународна соработка во рамки на програмата Граѓански ресурсен центар, финансирана од Европската Унија, објавува отворен повик за учество на следните две обуки: Обука за институционален развој и организациско јакнење – 30 ноември, 2 и 4...