„Светла иднина“ од Кочани е победник во Квизот на ГРЦ

„Светла иднина“ од Кочани е победник во Квизот на ГРЦ

Центарот за култура, комуникација и едукација на Ромите „Светла иднина“ од Кочани е победник во финалето од Квизот на знаење на Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ), кое се одржа на 25 август 2021г. во хотел Белви во Скопје. Здружението ја освои главната награда,...
Финални подготовки за финалистите

Финални подготовки за финалистите

Вкупно 16 претставници на граѓанските организации кои обезбедија место во финалето на квизот на Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) имаа можност да ги обноват своите знаења за време на обуката што се одржа на 19 и 20 август оваа година во Охрид. Тие поминаа низ пет теми...
Финалисти од Квизот на знаење за одржливо, ефективно и отчетно граѓанско општество

Финалисти од Квизот на знаење за одржливо, ефективно и отчетно граѓанско општество

Генерирање фондови; добро управување; транспарентност и отчетност; видливост; вмрежување, градење партнерства и коалиции; вклучување на конституентите во работењето на граѓанските организации; и планирање проекти и пишување проектна апликација; се темите на кои 50...