Хуманитарно доброчинително здружение „Света Мајка Тереза” – Куманово

17 Јун 2020

m

НАСЛОВ НА ПРОЕКТОТ

„Само заедно ќе победиме”

Спроведуван од: Хуманитарно доброчинително здружение „Света Мајка Тереза” – Куманово

ЦЕЛ НА ПРОЕКТОТ

Итна хуманитарна помош за хигиена, забавно-едукативни и креативни кампањи, правилно и точно информирање за справување со предизвиците и последиците од Ковид-19, со цел да имаме солидарност и ублажување на последиците од пандемијата со одржување на позитивниот јавен дух, хигиена и нормално образование кај социјално најзагрозените и маргинализирани лица.

ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

Р.1. Едукација и одржување на позитивниот јавен дух за време на пандемијата со подигање на оптимизмот и расположението кај населението преку игра и забава за време на вонредната состојба, зачувување на квалитетот на образованието и точно информирање за заштитните мерки и заштитата на човековите права и ограничување на движењето за време на пандемијата преку мултијазични флаери.

Р.2. Солидарност и ублажување на последиците од Ковид-19 за социјално најзагрозените и маргинализираните лица, социјалните случаеви, старите лица, деца и млади од ранливи категории и лица со посебни потреби, преку доставување на хуманитарна помош за хигиена, наменета за потребите на населението во домашни услови и за време на самоизолација.

ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД

1 мај – 15 јуни 2020

БУЏЕТ

98.730 МКД

Состојбата на младите во руралните општини е алармантна

Состојбата на младите во руралните општини е алармантна

Младите и можностите што граѓанските организации ги нудат за нив беа во фокусот на дискусијата за време на посетата на Мобилниот ресурсен центар во Теарце што се одржа на 19 септември 2023 година. „Имајќи предвид дека само 11% од општините во Македонија имаат...

Повик за учество на Работилница за планирање проекти и пишување на проектна апликација

Повик за учество на Работилница за планирање проекти и пишување на проектна апликација

Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) во рамки на проектот  “ЕУ поддршка за ГРЦ – фаза 2“, финансиран од Европската Унија, објавува отворен повик за учество на следнава работилница: Генерирање фондови- Работилница за планирање проекти и пишување на проектна...

Зајакнете ја вашата организација со поддршка на ГРЦ

Зајакнете ја вашата организација со поддршка на ГРЦ

🌟 Дали сте посветени активисти, членови или вработени во граѓанска организација, која неуморно работи на позитивни промени во заедницата? Ги разбираме специфичните предизвици со кои се соочувате, а нашите советодавни услуги постојано ви се на располагање за да ја...

Share This