Хуманитарно и добротворно здружение на ромската интелигенција – Англунипе

12 Авг 2019

m

НАСЛОВ НА ПРОЕКТОТ

Подигнување на внатрешниот капацитет на ХДЗРИ-Англунипе

Спроведуван од: Хуманитарно и добротворно здружение на ромската интелигенција – Англунипе во партнерство со менторската организација: Асоцијација за демократски развој на Ромите – Сонце Тетово

ЦЕЛ НА ПРОЕКТОТ

Градење на внатрешен капацитет на ХДЗРИ-Англунипе

ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

  • Изготвен Нов стратешки план на НВО-Англунипе
  • Изготвени организациски документи за внатрешните процедури –правилници за организациско и финансиско делување на НВО-Англунипе
  • Зајакнати капацитети на организацијата во однос на добро управување, односи со јавноста, управување со проекти итн.
  • Поголема препознатливост и видливост во работењето на НВО-Англунипе процедури –правилници за организациско и финансиско делување на НВО-Англунипе

ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД

 24 јуни – 23 ноември 2019

БУЏЕТ

184.500 МКД

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

На работилница одржана на 20-21 февруари 2024 во Гостивар, Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) продолжи да ги јакне граѓанските организации на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. На работилницата, граѓанските активисти, претставници од...

Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

Граѓанскиот ресурсен центар објавува отворен повик за избор на регионални експерти од граѓанското општество кои ќе служат како антени на ресурсните центри за поддршка и зајакнување на локалните организации. 📁 Опис на надлежности за антените на ресурсните центри 📥...

ГРЦ во 2023

ГРЦ во 2023

Драги колеги, соработници и пријатели, Дојдовме до крајот на првата година на проектот „ЕУ поддршка за Граѓански ресурсен центар – фаза 2” финансиран од Европската Унија и спроведуван од Националната фондација за развој на граѓанското општество Граѓански ресурсен...

Share This