Иницијатива за граѓански интеграции ИГИ, Гостивар

23 Мар 2020

m

НАСЛОВ НА ПРОЕКТОТ

Застапувај, делувај, придонеси за почист град

Спроведуван од: Иницијатива за граѓански интеграции ИГИ, Гостивар

ЦЕЛ НА ПРОЕКТОТ

Зголемување на учеството на граѓаните во донесување одлуки и застапување во локалните политики

ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

  • Р.1.Одржан работен состанок помеѓу комуналните инспектори,проектен тим и еко волонтери за зголемување на ангажман на комунални инспектори околу промоција на телефонски број и фејсбук страница
  • Р.2. Спроведена еко кампања пред локални маркети во централно и периферно градско подрачје
  • Р.3. Одржани 4 едукативни каравани во две градинки и две основни училишта
  • Р.4. Одржан Еко настан за презентација на резултати

ВРЕМЕНСКИ ПЕРИОД

1.3.2020 – 31.7.2020

БУЏЕТ

181.000 МКД

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

Граѓанските активисти од Полошкиот плански регион стекнаа знаења и вештини за пишување проектни апликации

На работилница одржана на 20-21 февруари 2024 во Гостивар, Граѓанскиот ресурсен центар (ГРЦ) продолжи да ги јакне граѓанските организации на теми поврзани со планирање проекти и пишување на проектни апликации. На работилницата, граѓанските активисти, претставници од...

Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

Повик за избор на регионални експерти од граѓанско општество

Граѓанскиот ресурсен центар објавува отворен повик за избор на регионални експерти од граѓанското општество кои ќе служат како антени на ресурсните центри за поддршка и зајакнување на локалните организации. 📁 Опис на надлежности за антените на ресурсните центри 📥...

ГРЦ во 2023

ГРЦ во 2023

Драги колеги, соработници и пријатели, Дојдовме до крајот на првата година на проектот „ЕУ поддршка за Граѓански ресурсен центар – фаза 2” финансиран од Европската Унија и спроведуван од Националната фондација за развој на граѓанското општество Граѓански ресурсен...

Share This